AcasăAnalizePremierul britanic amână votul pentru acordul pentru Brexit deoarece ar pica

Premierul britanic amână votul pentru acordul pentru Brexit deoarece ar pica

-

Premierul britanic Theresa May a confirmat luni seară amânarea votului din Camera Comunelor privind acordul pentru Brexit încheiat cu UE, recunoscând că, dacă l-ar supune acum la vot, acesta ar fi respins, relatează agenţia Reuters.

Într-o declaraţie adresată parlamentului, Theresa May a mai admis că în Camera Comunelor nu există o majoritate care să sprijine mecanismul de ”backstop” (plasă de siguranţă) pentru Irlanda de Nord prevăzut în acordul convenit cu UE.

”Este clar că, în timp ce există susţinere pentru multe dintre aspectele esenţiale ale înţelegerii, într-o chestiune, cea a backstop-ului pentru Irlanda de Nord, există o preocupare profundă şi extinsă”, a spus şefa executivului britanic.

Prin urmare, vom amâna votul programat pentru mâine, astfel încât să nu divizăm Camera” Comunelor, a confirmat ea informaţiile apărute puţin mai devreme, adăugând că guvernul său va intensifica pregătirile pentru o eventuală ieşire din UE fără niciun acord cu Bruxelles-ul, încercând în acelaşi timp să obţină din partea europenilor ”garanţii” care să vină în întâmpinarea îngrijorărilor exprimate de parlamentarii britanici.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...