spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePremierul Albaniei: Serbia trebuie să recunoască Kosovo

Premierul Albaniei: Serbia trebuie să recunoască Kosovo

-

Premierul Albaniei, Edi Rama, a făcut apel la statele membre ONU să recunoască independența Kosovo, adăugând că și Serbia trebuie să recunoască Kosovo.

- Reclama -

În discursul la Adunarea Generală ONU, Rama a declarat că Tribunalul special pentru crimele comise de membrii fostei Armate de Eliberare a Kosovo, înființat în baza raportului lui Dick Marty prezentat în Consiliul Europei, este un „eșec monumental”, deoarece „raportul este unul dintre cele mai grave cazuri de distorsionare a realității”. De asemenea, Rama a declarat că fostul președinte al Kosovo, Hashim Thaci, se află în detenție la Haga pentru acuzații care nu au nicio legătură cu raportul prezentat în Consiliul Europei.

„Este un eșec monumental la nivel internațional. Nu are nicio legătură cu procesul judiciar. Are legătură cu defăimarea unei țări și a istoriei ei” – a declarat Rama, citat de cotidianul „Koha ditore” de la Pristina, adăugând că are speranța că în Consiliul Europei se va lua decizia de se elabora un nou raport. „Niciodată nu vom renunța la adevăr și nu vom înceta să-i respectăm pe cei care și-au dat viața pentru libertate și independență și pe care nimeni nu are dreptul să-i blameze” – a declarat Rama

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img