Premierii țărilor din Grupul de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Slovacia, Republica Cehă) vor avea în zilele următoare, la Praga, o întâlnire pe tema imigranților, a anunțat luni șeful guvernului ceh Bohumil Sobotka, relatează AFP.

El a adăugat că acest ‘summit extraordinar’ ar urma să reafirme respingerea propunerii de adoptare a cotelor de imigranți ce trebuie primiți de către statele membre ale Uniunii Europene.

‘Eu sper că vom adopta o poziție față de propunerile europene din ultimele săptămâni și vom confirma poziția noastră comună de respingere a cotelor’, a explicat premierul Cehiei, la finalul unei reuniuni a guvernului de la Praga.

Bohumil Sobotka a estimat, totuși, că nu trebuie ca cineva să se aștepte ca această criză a imigranților să se încheie rapid și că nicio țară membră a Uniunii Europene nu poate soluționa de una singură această problemă, fiind necesară căutarea unei soluții la nivel european.

Premierii ungar și slovac au confirmat că vor participa la o eventuală reuniune în formatul Vișegrad, în prezent fiind așteptat doar răspunsul șefei guvernului polonez, Ewa Kopacz, pentru a se stabili data întâlnirii.

Recent, mai mulți oficiali occidentali, printre care șeful diplomației franceze Laurent Fabius, au criticat țările est-europene din UE pentru opoziția față de participarea lor la preluarea sarcinii reprezentate de imigranții care debarcă în număr mare pe coastele europene ale Mediteranei.

La rândul său, premierul slovac Robert Fico a afirmat luni că țara sa ‘nu va fi niciodată de acord’ cu cotele de imigranți dorite de Comisia Europeană. Într-o sesiune extraordinară a Consiliului de securitate slovac privind imigrația, el a afirmat că este ‘dificil de acceptat critici din partea unor țări care nu acceptă aderarea Bulgariei și a României la spațiul Schengen’.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?