spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizePremieră: Exerciții militare comune Algeria-Rusia

Premieră: Exerciții militare comune Algeria-Rusia

-

Pentru prima dată pe teritoriul algerian, în sudul țării, au loc exerciții militare între Rusia și Algeria. Scopul oficial: lupta împotriva grupărilor teroriste din zonele sahariene, transmite corespondentul RFI.

- Reclama -

„Desert Shield 2022” este numele dat primelor exerciții militare comune între Rusia și Algeria, pe pământ algerian, care se desfășoară până pe 28 noiembrie la poligonul Hammaguir, în Béchar, în sud-vestul Algeriei, o regiune învecinată cu Marocul.

Exercițiile forțelor armate terestre reunesc aproape 200 de soldați algerieni și ruși și au ca scop căutarea, identificarea și distrugerea grupărilor armate ilegale în teritoriile deschise din Sahara, folosind drone și vehicule blindate.

Evenimentul vine după exercițiile desfășurate în octombrie 2021 în Osetia de Nord, Rusia, la care au participat o sută de soldați algerieni.

Este vorba despre ”continuare și aprofundarea” parteneriatului dintre armatele celor două țări, care se vor antrena în mijlocul deșertului.

În septembrie 2022, soldații algerieni au luat parte la acțiunile militare Vostok-2022 din Orientul Îndepărtat al Rusiei, alături de soldați din China, India și Siria.

Anul acesta, Chougaev Dimitri Evguenievitch, directorul Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică al Rusiei, a vizitat de două ori Algeria pentru a discuta „consolidarea parteneriatului militar și strategic” dintre cele două țări.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img