spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăDezvaluiriPrefectul de Hunedoara inventează Vicari episcopali

Prefectul de Hunedoara inventează Vicari episcopali

-

În goana după publicitate, oamenii politici sunt expuși riscurilor de a fi victimele propriilor idei. Așa s-a întâmplat și în județul Hunedoara unde, prefectul liberal Călin Petru Marian s-a grăbit să se laude că a oferit o diplomă de recunostință unui ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Este vorba despre Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu, fost episcop al Daciei Felix, vizitat de curând de prefect și de echipa sa de imagine, chiar acasă.

- Advertisement -

„Am vorbit despre credință cu Preasfințitul Părinte Daniil Densușeanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei”, spue prefectul PNL Călin Petru Marian. Informația este preluată de pe pagina personală a prefectului și de instituția pe care o conduce.

În realitate, PS Daniil NU MAI ESTE Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei de la sfârșitul anului 2022. De asemenea, odată cu pensionarea sa, și-a pierdut și titulatura de „Densusianu”. Actualul Arhiereu Vicar este Preasfințitul Părinte GHERONTIE Hunedoreanul, ales de Sfântul Sinod în această demnitate în februarie 2023.

- Advertisement -

Un episcop retras din activitate, pensionat, nu are funcție, este, dacă vreți, ca un ofițer în rezervă. Or, prefectul îl „repune” în funcție pe PS Daniile printr-o simplă diplomă și o postare pe Facebook.

Superficialitatea cu care tratează prefectul de Hunedoara și echipa sa rânduielile Bisericii Ortodoxe Române este dovada lipsei de interes real și a goanei după imagine.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img