spot_img
26.6 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăAnalizePrefecta de Giurgiu minimalizează situația explozivă de la Bolintin Vale: Oamenii sunt...

Prefecta de Giurgiu minimalizează situația explozivă de la Bolintin Vale: Oamenii sunt nemulţumiţi că sunt câteva familii de etnici care au venit aici. Un cetăţean a fost atacat de câţiva romi cu pietre şi ulterior a decedat

-

Prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, discută miercuri seara, la primăria din Bolintin Vale cu edilul oraşului, cu reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei, dar şi cu reprezentanţii protestatarilor pentru a detensiona situaţia creată în urma decesului unui bărbat agresat în urmă cu câteva zile.

„În momentul acesta am stabilit o întâlnire, în sediul primăriei suntem – prefect, subprefect, domnul primar al oraşului Bolintin Vale, reprezentanţii Jandarmeriei şi IPJ Giurgiu şi ai poliţiei locale din Bolintin Vale. Purtăm discuţii cu reprezentanţii protestatarilor şi încercăm să găsim soluţii pentru ce se întâmplă aici”, a declarat Aneta Matei la Digi 24.

Ea a precizat că în oraş s-a produs un conflict între localnici şi un grup de etnici romi, după ce, în urmă cu câteva zile, un cetăţean a fost atacat de câţiva romi cu pietre şi ulterior a decedat.

Prefectul a subliniat, însă, că oamenii protestează paşnic şi „nu este niciun pericol în momentul de faţă”.

„Pentru cei care protestează şi vor o soluţie imediată în seara asta mesajul meu este să aibă puţină răbdare să discutăm şi apoi fiecare instituţie a statului să ia măsurile care se impun potrivit legii în speţa de faţă. (…) Nu e niciun pericol în momentul de faţă. Sunt forţe de ordine suficiente, dar oamenii nu sunt violenţi. Oamenii sunt nemulţumiţi că sunt câteva familii de etnici care au venit aici şi care şi-au stabilit locuinţele aici şi nu au documentele în ordine. Domnul primar le explică acum ce demersuri au făcut şi în ce stadiu sunt acele demersuri pe care dumnealui le-a iniţiat pentru rezolvarea acestei situaţii”, a afirmat Aneta Stan.

Mai mulţi locuitori din oraşul Bolintin Vale protestează miercuri seară după ce un bărbat, lovit cu o piatră de un localnic, în urmă cu trei zile, a murit, poliţiştii şi jandarmii constituind zonă specială de siguranţă publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze.

Pe 9 ianuarie, ora 20,32, poliţiştii din Bolintin Vale au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane pe o stradă din oraş şi a fost agresat, precizează IPJ Giurgiu.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...