Prefect către primarul din Sfântu Gheorghe: Dai jos steagul secuiesc sau îţi tai 20% din salariu pe zi

0
502

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost somat de prefectul de Covasna, Marius Popica, să înlăture steagul secuiesc arborat pe un catarg în Parcul Elisabeta din oraş, edilul spunând că nu va face acest lucru, în timp ce Popica spune că a cerut doar respectarea unei decizii a instanţei, transmite Mediafax.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád (UDMR), a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a fost somat de prefectul Marius Popica să înlăture steagul secuiesc din Parcul Elisabeta din oraş, în caz contrar putând fi penalizat cu 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Domnul prefect mi-a trimis o somaţie prin care cere să dispun înlăturarea steagului secuiesc amplasat în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe sau în caz contrar să plătesc pentru fiecare zi de întârziere 20% din salariul minim pe economie. Şi face asta în timp ce şeful lui, premierul Victor Ponta, se fotografiază cu steagul Moldovei. E foarte bine că o face, îl văd fericit în acea poză, identitatea regională mi se pare importantă atât pentru cei din Moldova, cât şi pentru cei din Transilvania, Banat sau Ţinutul Secuiesc. Dar mă întreb atunci noi de ce nu ne putem fotografia cu steagul Ţinutului Secuiesc, pentru că după cunoştinţele mele nici Moldova nu este o unitate administrativ-teritorială”, a declarat primarul Antal Árpád.

El a adăugat că nu intenţionează să înlăture steagul din parc, spunând că nu va aduce ofense acestui simbol niciodată.