spot_img
-1.8 C
București
sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăExternePreședintele Parlamentului European critică "speculaţiile iresponsabile" ale Berlinului cu privire la Grecia

Președintele Parlamentului European critică „speculaţiile iresponsabile” ale Berlinului cu privire la Grecia

-

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz (foto), o acuză miercuri în Die Welt pe cancelarul Angela Merkel de „speculaţii iresponsabile” cu privire la o eventuală ieşire a Greciei din zona euro în cazul unei victorii a stângii radicale de la Atena în scrutinul legislativ anticipat, relatează AFP, transmite Mediafax.
„Dezbaterile şi speculaţiile iresponsabile cu privire la Grexit (ieşirea Greciei din zona euro) chiar nu ajută”, afirmă social-democratul german pentru cotidianul Die Welt.

„Trebuie să fie clar pentru toţi: nu se pune în discuţie o ieşire din euro. Recomandările nesolicitate care le oferă oamenilor din Grecia sentimentul că nu ei sunt cei care îşi decid viitorul prin intermediul votului, ci Bruxellesul sau Berlinul, îi împing, de altfel, pe alegători în braţele forţelor radicale”, a apreciat oficialul politic.

- Advertisment -

Must Read

China face o Lună artificială

0
Cercetători chinezi construiesc o "Lună artificială" în cadrul unui centru de cercetare pentru o serie de experimente în condiţii de gravitaţie redusă, bazate pe...