spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePrăbușirea pieții de mere poloneze

Prăbușirea pieții de mere poloneze

-

Noile piețe de vânzare pentru merele poloneze nu compensează pierderile din cauza interzicerii exporturilor către Rusia, motiv pentru care piața locală „deja s-a prăbușit”, iar producătorii au nevoie de ajutor guvernamental, a declarat Miroslav Maliszewski, președintele Uniunii Horticultorilor Polonezi, intr-un interviu cu Interia.

„Piața poloneză de mere s-a prăbușit deja. Motivul principal este interzicerea comerțului cu Rusia, care cumpăra o cantitate imensă din aceste fructe de la noi de zeci de ani. Aceasta a fost șansa noastră, pe care am folosit-o sută la sută”, a spus el.

„În aproape toate piețele populare de mere, suntem printre primii trei furnizori. Cu toate acestea, acest lucru încă nu este suficient pentru a înlocui piața rusă pierdută ca urmare a embargoului”, s-a plâns Malishevsky.El a adăugat că, în situația actuală, Uniunea Horticultorilor Polonezi necesită introducerea unor mecanisme de urgență de asistență de stat. În același timp, Malishevsky a observat că, din cauza problemelor, mulți grădinari încep să smulgă chiar și copacii tineri.”Și nu e nimic de surprins aici. Există o anumită limită de forță, inclusiv economică. Fără profit, nu vei rezista mult”, a declarat șeful asociației.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img