spot_img
9.1 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăhighlightPovestea vânzătoarei de la Aprozar care a ajuns ministru în cabinetul Ponta

Povestea vânzătoarei de la Aprozar care a ajuns ministru în cabinetul Ponta

-

CV-ul  încă ministrului clujean delegat pentru Dialog Social (ea va părăsi guvernul), Aurelia Cristea, postat pe siteul Camerei Deputaților, începe doar de când doamna ministru avea 27 de ani. Lipsește ca atare informația ca înainte Aurelia Cristea a lucrat la un aprozar. Dar apare informația ca actualul ministru a fost vânzător la Nufarul în orașul Huedin. În CV mai exista niște neclaritați semnalate de presa locală. De exemplu, Aurelia Cristea spune că a predat la Universitatea Babeș-Bolyai, în realitate ea fiind angajată într-un doctorat.
De remarcat că, în anul 2000, dna Cristea a facut pasul important în carieră: de la aprozar și Nufarul direct în asigurari, mai precis la sucursala Unita Cluj, unde șef era Remus Lăpușan, lider al PSD Cluj. Fiindca era „pregătită” Aurelia Cristea a fost numită director adjunct. La vremea respectivă, Aurelia Cristea începe să cumpere mai multe proprietați în Cluj Napoca, care mai apoi au disparut din declarațiile de avere, fiind vândute și revândute într-un mecanism tip suveică, dar asta este treaba procurorilor. Mai apoi dna Cristea a lucrat in Comisia Nationala de Asigurări pe sume cu multe zerouri de la stat.

aurelia-cristea-teodor-pop-puscas
Doamna încă ministru traiește o frumoasă poveste de dragoste cu unul din greii PSD Cluj, Pop Pușcaș Teodor, fostul șef al Poliției municipiului Cluj-Napoca. fost consilier județean PSD, patron al unei firme de pază, dar care vrea să se implice și în afaceri în construcții.

- Advertisement -

Pe vremea când era consilier județean PSD, Puscaș a fost unul din sprijinitorii firmei Tetarom, care aparține Consiliului Județean Cluj. Conducerea firmei este aceeași ca și acum. Poate și de aceea partenerul de viață al dnei ministru a găsit sprijinul necesar când a cerut să primească aproape de a moaca un teren pe care vrea să construiască un sediu de birouri de patru etaje. O mega afacere deoarece chiria anuală plătită de PP Protect, firma partenerului de viață al ministrului inca pentru Dialog Social, este de 4.710 euro pentru parcela de 2.048 de mp.Deci cam 2 euro pe an metru pătrat. „PP Protect este clientul nostru începând  cu anul acesta.  Contractul de administrare și servicii conexe, a fost semnat în data de 14.04.2014 pentru o suprafața de 2084 mp. Clientul va ridica o construcție destinata spațiului de  birouri de 800mp în regim d+p+1. Valoarea redevenței este de 0,6 Euro/mp/an iar cuantumul taxei de administrare este de 1,7 e/mp/an”, se arată în raspunsul oficial al celor de la Tetarom la solicitarea Gazeta de Cluj.
Presa clujeană spune că ar fi un conflict de interese în afacerea pusă la cale de partenerul de viață al doamnei ministru.

(Foto: Gazeta de Cluj)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img