spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăAnalizePovestea șocantă a unui secretar de stat la Guvern: ”Sunteți demnitar și...

Povestea șocantă a unui secretar de stat la Guvern: ”Sunteți demnitar și nu aveți nevoie de niciun act de studii”

-

În prima zi la Guvern, ca demnitar, numit secretar de stat în 11 iulie 2019, am ajuns la birou și evident prima întâlnire pe care am avut-o a fost cu directorul de pe vremea aceea de la resurse umane, un tip smart și glumeț, cred că se numea Teodorescu. Prima întrebare pe care i-am pus-o a fost care sunt actele de studii pe care trebuie să le aduc pentru angajare.Omul mi-a răspuns foarte serios: “Copia după cartea de identitate, domnule secretar de stat. Dar la dvs este ok, că deja o avem atașată la CV”, a declarat pentru Financial Intelligence Marian Murguleţ, Secretar de stat pentru Tehnologia Informației la nivelul întregii Administrații Publice Centrale, CIO Guvernamental.

- Reclama -

POVESTEA LUI MARIAN MURGULEȚ LA GUVERN:

Foarte mirat, îi spun: “Bun, dar cum se poate așa ceva? Totuși, la nivelul acesta, nu îmi cereţi măcar o diplomă de licență?”

Omul  mi-a replicat: “Nici diplomă de BAC nu ne trebuie. Sunteți demnitar și, conform legii, nu aveți nevoie de niciun fel de studii, nici măcar de bacalaureat”.

-Domnule, vorbeşti serios sau glumeşti?, i-am spus eu.

-Cum să glumesc?, mi-a răspuns, nu îmi permit să fac astfel de glume cu dumneavoastră. Sunteți demnitar și nu aveți nevoie de niciun act de studii.

Am rămas destul de mirat și îmi am dat seama că legea făcută în debuturile democrației românești, probabil după anii ‘90, a fost special creată ca să poată ocupa poziții de demnitate publică toți oamenii fără studii, foarte bine împinși de către partidele politice.

De asta nu ar trebui să ne mirăm că tot felul de sudori sau mecanici auto etc – meserii nobile dealtfel, dar atunci când sunt profesate în domeniul lor de activitate – oameni cu astfel de pregătire au ajuns să ocupe de multe ori funcții de demnitate publică în România.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...