spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăhighlightPonta: Știu că unii colegi sunt nevinovați

Ponta: Știu că unii colegi sunt nevinovați

-

Rezoluția votată de Consiliul Național al PSD referitoare la integritatea și responsabilitatea politică nu este una ușoară, „nu este întotdeauna dreaptă”, dar este necesară, a declarat sâmbătă președintele partidului, Victor Ponta.

- Reclama -

„Rezoluția este necesară pentru a arăta oamenilor că PSD a înțeles mesajul că este cel mai bun la guvernare, dar, atât timp cât vom fi acuzați de faptul că nu respectăm regulile de integritate, că nu ne îndepărtăm colegii care sunt vinovați sau care au greșit sau care sunt doar acuzați, nu este suficient. Din acest punct de vedere vreau să vă spun un lucru pe care trebuie să-l acceptați: oamenii care ne-au dat puterea, cei care ne votează sunt și cei mai exigenți în ceea ce ne privește. Nu au timp și nu-i interesează să vadă diferența dintre diverse lucruri, să analizeze dosare, ei spun: ‘Sunteți acolo, v-am votat, atunci când apare o acuzație clară gravă de corupție, trebuie să vă asumați această răspundere’. Și, din acest punct de vedere, vreau să vă rog să ne luptăm cu toată puterea și energia cu adversarii noștri politici, dar să nu ne luptăm niciodată cu ce cred oamenii, pentru că nu vom câștiga niciodată”, a spus Ponta la Consiliul Național al PSD de la Palatul Parlamentului.

El i-a îndemnat pe colegii săi să se gândească la faptul că, atunci când fac politică, au mai multe drepturi și privilegii, dar și mai multe obligații decât ceilalți cetățeni.

„Și aceasta este una dintre obligațiile pe care trebuie să ne-o asumăm. Știu sigur ca unii dintre colegii noștri sunt nevinovați. Alții însă știți și dvs. ca și mine că sunt vinovați și că ne-au făcut rău nouă și lor prin ceea ce au făcut în acești ani. Trebuie să înțeleagă că, dacă țin la acest partid, atunci da, își asumă responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu există un partid numai cu oameni perfecți. Nu există un partid numai cu oameni buni, iar noi trebuie să arătăm că avem cei mai mulți oameni buni, corecți, competenți și că alianța pe care am făcut-o poate să aducă cea mai bună guvernare”, a completat președintele PSD.

Victor Ponta s-a declarat, după o sumă de experiențe, „mai înțelept” decât în 2010 iar PSD — mai puternic.

„Eu sunt pe picioare, vreau să fiți și dvs. în toate bătăliile pe care le avem de purtat în viitor. Nu vreau să ocolim subiectele pe care unii dintre noi și unii dintre adversari le aduc mereu în discuție. Da, am pierdut alegerile prezidențiale, le-am pierdut așa cum le-am pierdut și în 1996 cu Ion Iliescu, și în 2004 cu Adrian Năstase. Și cred că există o vină a mea în primul rând pentru că, atunci când am câștigat alegeri era lauda mea, acum, când le-am pierdut, este responsabilitatea mea. Dar vreau să nu transformăm acest lucru într-o jelanie, într-o plângere. Vreau să învățăm din greșelile noastre și vreau să vedem cum putem data viitoare să nu facem aceleași greșeli și cum putem să fim mai bine pregătiți. Asta vă cer, nu fugă de răspundere, nu plângere, ci să învățăm din greșelile noastre și să fim mai puternici în bătăliile viitoare”, a menționat premierul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...