Ponta: Președintele nu are niciun drept constituțional să mă suspende dacă voi fi trimis în judecată

0
430

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, într-o emisiune televizată, întrebat dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre dosarul său de la DNA după ce șeful statului i-a solicitat demisia, că „nu e cazul să facă acest lucru”, menționând că în urma unei eventuale trimiteri a sa în judecată președintele nu are niciun drept constituțional să îl suspende din funcție, conform Agerpres.

Primul ministru a precizat că se consideră „nevinovat” la acuzațiile de complicitate la evaziune fiscală motiv pentru care a cerut procurorilor DNA disjungerea dosarului său din dosarul mare „Rovinari-Turceni” pentru o soluționare cât mai rapidă a situației.

„Până pe 5 iunie am avut o relație foarte civilizată și constructivă și normală cu domnul Iohannis, a fost o perioadă mai rece, iar în ultimele săptămâni ne-am întâlnit, am discutat. Nu am mai discutat cu președintele despre dosarul meu și consider că nu e cazul să vorbesc cu președintele despre dosare. Poziția președintelui de atunci a fost una politică, nu mi se pare în regulă dar o înțeleg. (…) Sunt inculpat în dosar, dar nu trimis în judecată. Dacă voi fi trimis în judecată, președintele nu mă poate suspenda, nu există acest drept constituțional”, a spus Ponta.

Totodată, premierul a reiterat că nu va demisiona din funcția pe care o deține atât timp cât coaliția de guvernare îl susține, el punctând totuși că nu dorește să mai rămână pe postul de premier și după 2016, dar că ia în calcul o nouă candidatură la Camera Deputaților.