spot_img
19.5 C
București
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăhighlightPonta: Nu vin în România să stau în vârful patului

Ponta: Nu vin în România să stau în vârful patului

-

Premierul Victor Ponta, aflat în Turcia pentru operaţia la genunchi, lasă să se înţeleagă că nu va reveni în ţară mai devreme de trei săptămâni, spunând că ştie sigur că nu va putea merge normal în acest interval iar el doreşte ca, atunci când se întoarce la Buureşti, să meargă să lucreze la birou.

„Eu vreau ca, atunci când vin în ţară, să vin şi la birou, că doar nu o să stau acasă, în vârful patului şi…vin la birou, vin la treabă. Cu siguranţă mai repede de trei săptămâni nu pot să merg normal, asta ştiu sigur. Deci, în această perioadă o să mă hotărăsc şi o să decid exact cum pot – aşa cum o fi, cu cârje, fără cârje – să îmi văd de treabă în mod normal”, a spus Ponta la Antena 3.

Premierul Ponta a anunţat anterior că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Premierul Victor Ponta afirmă că ipoteza că a plecat să se opereze în Turcia pentru a scăpa o perioadă de presiunea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a cerut urmărirea sa penală, este „o imbecilitate susţinută de băsişti” şi precizează că nu intenţionează se demisioneze de la şefia Guvernului.

„Ce câştigam prin plecarea în Turcia ? Două săptămâni ?”, a spus Ponta la Antena 3.

Întrebat dacă intenţionează să demisioneze din postul de prim-ministru în perioada în care Guvernul este condus de un premier interimar, Ponta a spus că el poate pleca oricnd, deoarece nu persoana sa este problema, dar că nu va renunţa la această funcţie în condiţiile în care opoziţia nici nu are o alternativă la guvernare.

- Advertisment -

Must Read

Secretele din mobilul premierului olandez

0
Deputaţi olandezi au cerut o dezbatere parlamentară de urgenţă în urma unei relatări a presei conform căreia premierul Mark Rutte a şters mesaje de...