spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăDezvaluiriPonta le cere premierului Grindeanu și ministrului Sănătății: Fiți surzi și orbi...

Ponta le cere premierului Grindeanu și ministrului Sănătății: Fiți surzi și orbi la ordinele PSD

-

Victor Ponta a afirmat, vineri, într-o postare pe Facebook, că problema vaccinurilor şi cea a medicamentelor pentru cancer pot fi rezolvate de către premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, dacă aceştia vor rămâne ”surzi şi orbi” la ordinele de partid.

”Eu cred ca premierul Grindeanu şi ministrul Bodog sunt bine intentionaţi, au şi dorinţa şi posibilitatea să rezolve problema. Dar pentru asta trebuie să rămână surzi şi orbi la ordinele de partid, la declaraţiile politicianiste şi la emisiunile tv populiste – să întrebe specialiştii şi să negocieze dur, dar raţional. Altfel codul portocaliu de azi se va transforma rapid în cod roşu”, a scris Victor Ponta.

- Advertisement -

În ce priveşte vaccinurile, Ponta susţine că problema are ca soluţie imediată doar achiziţia directă cu bani din Fondul de Rezervă. ”Să te lupţi cu producătorii şi distribuitorii în mijlocul crizei este sortit eşecului – mai ales dacă nu ai instrumentele legale. Rezolvi acum criza şi pe urmă te pregăteşti să o previi pe următoarea”, crede fostul premier.

El susţine că discuţia legată de introducerea obligativităţii vaccinării ”este de secolul XIX”. ”Sănătatea copiilor este responsabilitatea părinţilor, dar şi a Statului (dacă părinţii nu îşi exercită obligaţiile)! Aşa cum toţi suntem de acord că un copil trebuie să meargă la şcoală (indiferent de opinia părinţilor) sau că nu poate fi înfometat (dacă vrea mama să fie top model) sau bătut ca să joace fotbal (cum vrea tata)!”, a afirmat Ponta.

- Advertisement -

În ce priveşte criza medicamentelor pentru cancer, Ponta avertizează că principala cauză este scăderea impusă a preţului medicamentelor impusă de PSD.

”E frumos să promiţi că scazi preţul la medicamente cu 35% – dar ai calculat şi toate consecinţele? De ce o firmă internaţională o să vândă în România cu 7 lei ceea ce vinde în restul Europei cu 7 Euro?”, se întreabă Ponta.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img