Ponta, interviu pentru France Presse, Bloomberg, Reuters şi Associated Press: „Nimic nu va obstrucţiona” ancheta care îl vizează

0
457

Premierul român Victor Ponta, anchetat de DNA pentru corupţie, a declarat marţi pentru presa străină că „nimic nu va obstrucţiona continuarea anchetei” care îl vizează şi şi-a exprimat convingerea că justiţia va pronunţa „rapid” o decizie în favoarea sa.

„Nimic nu obstrucţionează continuarea anchetei pentru ca, în primul rând, procurorul să poată stabili dacă suspiciunile care mă vizează se confirmă sau nu”, a afirmat Ponta într-un interviu pentru Agenţia France Presse, Bloomberg, Reuters şi Associated Press.

„Vreau să mă prezint în faţa procurorului, să-mi prezint punctul de vedere (…), este în interesul meu să merg înainte şi sunt convins că acest caz va fi clarificat”, a adăugat el.

Interviul a fost acordat în contextul în care Parlamentul a votat marţi şi a respins cererea de ridicare a imunităţii premierului pentru a putea fi anchetat penal, iar vineri Legislativul va dezbate moţiunea de cenzură.

Ponta a dat asigurări că prioritatea sa este să menţină stabilitatea politică a ţării, exprimându-şi speranţa că de luni Guvernul său se va putea întoarce la „proiectele sale importante”, printre care adoptarea unui nou Cod fiscal şi reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

„O criză politică, creată în mod artificial, ar fi un cadou neaşteptat şi nesperat pentru Rusia”, a subliniat el, evocând contextul regional complicat, pe fondul „crizei din Ucraina, Republica Moldova sau chiar Grecia”.

Premierul, care se declară nevinovat şi victimă a unei „tentative de lovitură de stat” orchestrată de opoziţie cu complicitatea justiţiei, a exclus categoric demisia, aşa cum i-a cerut vineri preşedintele Klaus Iohannis.