spot_img
24.8 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăCulturăPONEIUL ROZ CU ZVASTICĂ LOVEȘTE ÎN GUVERN: NU poate fi ministrul culturii,...

PONEIUL ROZ CU ZVASTICĂ LOVEȘTE ÎN GUVERN: NU poate fi ministrul culturii, AFARĂ IMEDIAT din guvern, cere un influent senator PNL

-

Corina Șuteu, fost director al ICR New York, actual secretar de stat în Ministerul Culturii, este în cărți pentru a-l înlocui pe fostul ministru,Vlad Alexandrescu, anunță hotnews.ro.

- Reclama -

Corina Șuteu a ocupat funcţia de director al Institutului Cultural Român din New York în timpul scandalului cu poneiul roz cu zvastică și al afișului cu David și Moise făcând sex ceea ce reprezintă o jignire supremă pentru evrei, o expoziție controversată organizată sub conducerea actualului secretar de stat la Cultură.

La aceea vreme, în 2008, ICR era condus de Horia Roman Patapievici.

Senatorul PNL, Ben Oni Ardelean, unul din politicienii influenți liberali, a cerut însă public ca Șuteu Corina să fie demisă imediat din Guvern din actuala postura de secretar de stat.

Ardelean a spus că nu știa de implicarea acesteia în scandalul Poneiul Roz în 2008 și cere să fie dată imediat afară și cu atât mai puțin să fie numită ministru al Culturii.

Surse politice contactate de FLUX 24 au precizat că informația privind numirea Corinei Șuteu în funcția de ministru al culturii a provocat un scandal în Guvern, dar și în PNL, mulți împotrivându-se numirii acesteia după Scandalul Poneiul Roz.

Scandalul Poneiului Roz cu zvastică a fost dezvăluit de jurnalistul Andrei Bădin, în prezent editorul flux24.ro.

Pe 18 iunie 2008, ICR New York a organizat expoziția de street-art Freedom for Lazy People. Un ponei roz cu o zvastică pe crupa lui și alte lucrări cu tentă anti evreiască au fost un subiect fierbinte care au dus la vremea respectivă la critici dure.

Și alte așa zise exponante din expoziție au fost controversate fiind asimilate cu mesaje anti semite.

Corina Șuteu era la aceea vreme șef la ICR New York, iar director de comunicare un anume domn Cristian Neagoe, devenit celebru pentru texte pornografice.

„Cahcahnari la pensie joacah table pe sub tei muie bah. Dabiai vedeam printre frunze cum ishi mishka lenesh bratzele pahroase dah proletari mpula mea, doar cah spahrgeau linishtea aia de pranz cu zarurile lor shi cu shaseshasele cand mai prindea vrunu shi dahdea cateun urlet dhala de tzi se fahcea pielea gahinah. Gahina udah miroase urat. Pielea lor bahtranah, tatuatah cu zar, miroasea urat. A uzinah, a inutil. Candeala aia dah sandilhau expirat mah face sa borahsc. Chiar vodca pute altfel in muia ahlora. Shi Fres pahshea linishtit, parcah plutea prin valurilealea de fierbintzealah de la ora trei.Boshorogi. Ashteaptah sa le rupah mecla pe la umbrah. Sa mor dacah nu. „Dah, tataee shi tu ceva de drinkschnitt, traitziar!” Shtiam io, trebuia sa fie asta. Iote bouu cah vine cu ciomagu dupah el. Talpan gurah.Asha era el. Nu trebuia sa stai prea mult prin preajmah ca sahtzi dai seama.”, scria Cristian Neagoe, mâna dreaptă a actualului secretar de stat la Cultură, Corina Șuteu, când aceasta era șef la ICR new York.

 

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...