spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizePompeo și Lavrov vor negocia la Soci

Pompeo și Lavrov vor negocia la Soci

-

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a confirmat marţi că se fac pregătiri pentru o întâlnire între şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov şi secretarul de stat american Mike Pompeo în data de 14 mai la Soci, staţiune pe coasta rusă a Mării Negre, informează agenţia oficială de presă TASS.

- Reclama -

‘În mod oficial, vizita şi negocierile vor fi anunţate pe site-ul MAE rus’, a subliniat Zaharova, recomandând presei să se orienteze după informaţiile oficiale.

Anterior, surse diplomatice au anunţat o posibilă întrevedere între Serghei Lavrov şi Mike Pompeo în data de 14 mai la Soci, asupra căreia cei doi au convenit în cadrul întâlnirii lor în marja Consiliului Arctic, la Rovaniemi (nordul Finlandei).

Această întâlnire va fi a doua în decursul lunii mai: la 6 mai cei doi au avut o întrevedere în Finlanda, prilej cu care au abordat mai multe subiecte, între care criza din Venezuela. Întâlnirea a durat aproape o oră şi a permis – potrivit lui Lavrov – să se facă un ‘pas foarte bun înainte’ în continuarea discuţiei telefonice de vineri între preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin, respectiv Donald Trump. Discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa Washingtonului, notează TASS.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img