spot_img
20.5 C
București
luni, august 15, 2022
AcasăAnalizePompeo anunță război cu Iranul

Pompeo anunță război cu Iranul

-

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat joi că ‘este imposibil de ajuns la pace şi stabilitate în Orientul Mijlociu, fără o confruntare cu Iranul’, luând astfel apărarea unei afirmaţii controversate a premierului israelian Benjamin Netanyahu în acest sens, potrivit agenţiilor de presă EFE şi dpa.

- Reclama -

‘Nu se poate obţine pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu fără o confruntare cu Iranul, nu este posibil’, a insistat Mike Pompeo, răspunzând la o întrebare privind afirmaţia făcută miercuri de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a vorbit într-o înregistrare video despre un ‘război împotriva Iranului’.

Biroul de presă al şefului guvernului israelian a declarat mai târziu că Benjamin Netanyahu a dorit de fapt să spună ‘combaterea Iranului’.

Secretarul de stat american a susţinut împreună cu premierul israelian o conferinţă de presă comună joi dimineaţă la Varşovia, unde ambii participă la un forum important care are în agenda sa discuţii asupra problemelor de securitate în regiunea Orientului Mijlociu.

‘Influenţa nefastă a Iranului în Liban, în Yemen, în Siria şi Irak, precum şi cei trei H – houthis, Hamas şi Hezbollah, toate acestea reprezintă ameninţări reale’, a spus Pompeo.

‘Nu veţi putea obţine pacea în Orientul Mijlociu fără să vă împotriviţi Iranului’, a subliniat Mike Pompeo.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...