spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăAnalizePomohaci e acuzat de Mitropolia Ardealului că a declanșat scandalul mediatic

Pomohaci e acuzat de Mitropolia Ardealului că a declanșat scandalul mediatic

-

Fostul preot Cristian Pomohaci se face vinovat de o abatere morală incompatibilă cu statutul de preot, dar şi de trei abateri canonice – neascultarea faţă de autoritatea bisericească, denaturarea Liturghiei şi ”declanşarea şi întreţinerea unui scandal mediatic fără precedent”, arată reprezentanţii Mitropoliei Ardealului în motivarea deciziei de excludere din cler.

- Reclama -

Pomohaci este acuzat, de asemenea, de ”neascultare faţă de autoritatea bisericească, prin neîndeplinirea îndatoririlor canonice, regulamentare şi statutare şi a tuturor ordinelor şi dispoziţiilor superiorilor ierarhici, dusă până aproape de schismă”, dar şi de ”denigrarea Bisericii prin declanşarea şi întreţinerea unui scandal mediatic fără precedent”.

”Sancţiunea aplicată fostului preot Cristian Dorin Pomohaci are rostul de a apăra morala, doctrina şi rânduielile liturgico-canonice ale Bisericii şi, în acelaşi timp, de a acorda acestuia şansă la pocăinţă şi îndreptare”, mai spun reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...