spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăActualitatePolonia invitată la Berlin de Franța și Germania în criza ucraineană. Urmează...

Polonia invitată la Berlin de Franța și Germania în criza ucraineană. Urmează țările baltice. Premierul britanic la Varșovia. România NU EXISTĂ

-

Președintele Franței a negociat luni la Moscova cinci ore cu omologul său rus, după care a zburat la Kiev unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, încheindu-și periplul la Berlin. Marți seară s-a întâlnit la cancelaria federeală cu cancelarul Olaf Scholz și cu președintele polonez Andrzej Duda. Este vorba de un format numit Triunghiul de la Weimar, un format care există deja de 30 de ani și pe care cancelarul Scholz l-a convocat la Berlin din cauza crizei ucrainene.Este o ofensivă diplomatică prin care Olaf Scholz încearcă să iasă din poziția defensivă de până acum. După vizita la Washington, el se va afla pe 14 și 15 februarie la Kiev și la Moscova. Între timp, primește lideri europeni pe bandă rulantă la Berlin. După Triunghiul de la Weimar vine miercuri premiera Danemarcei iar joi șefii de guvern din cele trei țări baltice, spune într-un comentariu Deutsche Welle.

- Reclama -

Prim-ministrul britanic Boris Johnson se va deplasa joi în Polonia şi la sediul NATO din Bruxelles, în contextul tensiunilor legate de situaţia de securitate în Ucraina, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei de la Varşovia a anunţat miercuri că Boris Johnson, însoţit de premierul polonez Mateusz Morawiecki, le va face o vizită militarilor britanici desfăşuraţi în Polonia. De asemenea, el se va întâlni cu preşedintele Andrzej Duda, a precizat purtătorul de cuvânt.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...