spot_img
24.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePolonia îi pune la plată pe refugiații ucrainieni

Polonia îi pune la plată pe refugiații ucrainieni

-

Din martie 2023, refugiații ucraineni din Polonia vor plăti hrana și cazarea dacă stau în azil mai mult de patru luni, a anunțat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Șeful guvernului polonez a spus că oficialii guvernamentali lucrează pentru a îmbunătăți furnizarea de ajutor pe fondul unui posibil al doilea val de refugiați din Ucraina.

De la 1 martie 2023, se va introduce plata pentru acei refugiați care stau în unități de cazare colective mai mult de 120 de zile. Inițial, refugiații din Ucraina vor acoperi 50 la sută din costul vieții, după câteva luni – 75 la sută. Această obligație nu se va aplica persoanelor cu dizabilități, copiilor, femeilor însărcinate, pensionarilor și persoanelor care îngrijesc cel puțin trei copii.

„Ne pregătim pentru posibilul val următor de refugiați. Pentru că deja astăzi în Ucraina câteva milioane de oameni nu au acces la electricitate, apă, condiții elementare de viață, canalizare. Așa că ne pregătim pentru un astfel de val de refugiați și dorim ca sistemul să fie pregătit în consecință, astfel încât contribuabilii polonezi să plătească cât mai puțin posibil pentru acest posibil următor val de refugiați”, a spus Morawiecki.

Aproximativ o mie de oameni care declară că sunt refugiați vin în Polonia în fiecare zi. Cu toate acestea, guvernul se așteaptă la un flux mai mare de refugiați din cauza, în special, problemelor energetice din Ucraina. Potrivit Serviciului de Frontieră, de la începutul agresiunii ruse, aproape 8 milioane de oameni au intrat în Polonia din Ucraina, iar 6 milioane 200 de mii au plecat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img