spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitatePolonia anunță că va fi lovită de un "meteorit periculos". România aflată...

Polonia anunță că va fi lovită de un „meteorit periculos”. România aflată în aceeași situație doarme liniștită

-

Polonia se va confrunta cu o criză demografică din cauza îmbătrânirii populației, afirmă cotidianul polonez Rzeczpospolita, citându-l pe Slawomir Dudek, președintele Institutului de Finanțe Publice.

„Avem deja o criză demografică: de-a lungul deceniului, numărul polonezilor a scăzut cu aproape două milioane de oameni. Puteți schimba ușor traiectoria acestui meteorit periculos, dar ne va lovi cu siguranță”, a spus economistul polonez.

Potrivit acestuia, populația țării îmbătrânește prea repede, ceea ce creează o povară mare asupra economiei. 

Potrivit articolului, unul dintre scenariile Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE ) arată o creștere necontrolată a datoriei publice a Poloniei la 140% din PIB până în 2050. Acum, datoria națională a țării este de 55 la sută.

Dudek a explicat că pentru a soluționa criza demografică este necesară atenuarea politicii de migrație, stimularea activității economice a populației, creșterea vârstei de pensionare și a natalității.Săptămâna trecută, istoricul polonez și președintele Fundației Naționale Roman Dmowski, Przemysław Piasta, s-a plâns că odată cu declanșarea conflictului din Ucraina, Polonia a devenit baza principalului teatru de operațiuni.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img