spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăcoronavirusPolonia anunță că își va proteja companiile pentru a nu fi preluate...

Polonia anunță că își va proteja companiile pentru a nu fi preluate ieftin de fondurile de capital: VOR SUPLIMENTA PLANUL PENTRU ECONOMIE INIȚIAL DE 79 MILIARDE DOLARI. ROMÂNIA BAGĂ 3,3 MILIARDE EURO PENTRU IMM-URI

-

Guvernul Poloniei intenţionează să protejeze companiile, afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), pentru a nu fi preluate ieftin de fondurile de capital privat, a anunţat marţi vicepremierul Jadwiga Emilewicz, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Detaliile propunerii destinate să ajute companiile să supravieţuiască în actuala criza economică vor fi prezentate vineri, a adăugat oficialul polonez.

Propunerea se va adăuga planului de măsuri fiscale în valoare de 330 miliarde de zloţi (78,9 miliarde de dolari) adoptat de Guvernul de la Varşovia, pentru a atenua potenţialele daune provocate de pandemie.

„De asemenea, propunerea este menită să protejeze companiile poloneze, construite cu trudă în ultimii 30 de ani, pentru a nu deveni ţinte ieftine de preluare în această situaţie dificilă. Nu vrem ca fondurile străine să ajungă uşor la companiile cu capital polonez, deoarece valoarea lor este foarte scăzută”, a declarat Emilewicz, la o conferinţă de presă.

Oficialul a adăugat că Executivul ar putea extinde lista companiilor de importanţă strategică care nu pot fi vândute fără aprobarea sa. În prezent, pe această listă se află inclusiv firme din domeniul energetic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img