spot_img
27.4 C
București
sâmbătă, august 20, 2022
AcasăAnalizePolonia acuză UE de șantaj

Polonia acuză UE de șantaj

-

Ministrul polonez al Justiţiei, Zbigniew Ziobro, a acuzat joi Comisia Europeană că exercită un „şantaj” asupra Poloniei pentru că a sugerat că plata fondurilor europene pentru relansare după criza sanitară este condiţionată de respectarea statului de drept de către Varşovia, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Niciun oficial, la un nivel inferior sau înalt, nu are dreptul de a exercita un şantaj sau de a se deda unui tip de şantaj de natură coruptă”, a declarat presei ministrul, făcând aluzie la declaraţii ale comisarului european Paolo Gentiloni.

„Dacă am lua aceste afirmaţii în serios, ar însemna că acest oficial spune guvernului polonez, statului polonez, că îi dă banii dacă acceptă condiţii umilitoare asociate unei restricţionări a suveranităţii voastre”, a adăugat el.

Miercuri, Paolo Gentiloni a declarat că „discuţiile continuă”. „Nu am încheiat încă”, a subliniat el, dând asigurări că Bruxellesul are „o atitudine de cooperare” în privinţa planului de relansare în Polonia.

„Discuţiile, autorităţile poloneze o ştiu foarte bine, se referă de asemenea şi la chestiunea supremaţiei legilor Uniunii Europene şi posibilele consecinţe ale acestei chestiuni asupra planului de relansare şi rezilienţă polonez”, a adăugat comisarul european.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...