spot_img
4.3 C
București
vineri, ianuarie 21, 2022
AcasăAnalizePolonia acuză Comisia Europeană în scandalul migranților: Dă drumul la migranți

Polonia acuză Comisia Europeană în scandalul migranților: Dă drumul la migranți

-

Polonia a apreciat miercuri drept ‘contraproductivă’ propunerea Comisiei Europene de a permite derogări temporare de la aplicarea anumitor reguli de azil, argumentând că această abordare nu răspunde ‘nevoilor sale’, informează AFP conform Agerpres.

‘Comisia a adoptat soluţia exact opusă celei propuse de noi. Am propus ca răspunsul la un atac hibrid să fie posibilitatea de a suspenda procedurile de azil, nu de a le extinde’, a declarat ambasadorul polonez la UE, Andrzej Sados, într-o declaraţie de presă.

Bruxelles-ul a propus ca Polonia, Lituania şi Letonia, ţări care se învecinează cu Belarus, să poată extinde perioada de înregistrare a cererilor de azil la patru săptămâni. În prezent, această perioadă este de maxim zece zile.

De asemenea, Comisia Europeană le oferă acestor ţări posibilitatea să prelungească la 16 săptămâni – faţă de patru în prezent – termenul limită pentru examinarea unui caz, inclusiv o decizie în recurs, timp în care solicitanţii pot fi reţinuţi în centre la frontieră.

Această prelungire a termenelor va provoca o ‘supraaglomerare’ în examinarea procedurilor de azil de către statele membre şi le-ar putea bloca funcţionarea, a criticat ambasadorul polonez.

Dimpotrivă, suspendarea pur şi simplu a acestei examinări ar fi „forţat agresorul să înceteze” acţiunile sale, a adăugat Andrzej Sados, cu referire la regimul de la Minsk, acuzat de către Occident că a orchestrat afluxul de migranţi la graniţele europene.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...