spot_img
3.3 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăALEGERI 2020Politizarea învățământului preuniversitar: Preşedintele Comisiei pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, Natalia Intotero,...

Politizarea învățământului preuniversitar: Preşedintele Comisiei pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, Natalia Intotero, ACUZĂ

-

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor, Natalia Intotero (PSD), a declarat vineri că educaţia trebuie să rămână apolitică, în contextul în care a primit „semnale îngrijorătoare” privind politizarea viitoarelor conduceri din unităţile de învăţământ preuniversitar.

- Reclama -

„Învăţământul românesc trece prin momente dificile. Întregul proces educaţional a fost perturbat de situaţia epidemiologică mondială, iar elevii, cadrele didactice, precum şi personalul administrativ din sistem au fost obligaţi să se adapteze noilor condiţii şi realităţi. Aşa cum am mai spus, deschiderea şcolilor este o măsură pe care o susţin, pentru care fosta guvernare PNL trebuia să găsească de mult soluţii. Însă, subiectul de astăzi este la fel de important şi poate afecta generaţiile de elevi pentru mulţi ani de acum încolo. Vorbim despre politizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar’, a spus Intotero, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

- Advertisement -

Potrivit sursei citate, în data de 9 ianuarie 2021 încetează contractele de management educaţional ale directorilor şi directorilor adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar, care au ocupat aceste funcţii prin concursul organizat în 2016, iar conform legislaţiei în vigoare, funcţiile respective urmează să fie ocupate prin detaşare în interesul învăţământului, asigurând astfel conducerea interimară până la organizarea concursului.

„În acest context, am primit semnale îngrijorătoare privind politizarea viitoarelor conduceri. Sesizările respective subliniază modul partizan şi netransparent în care inspectoratele şcolare judeţene au făcut selecţia directorilor. Nu au fost consultate autorităţile locale, nu au fost consultaţi părinţii sau elevii, iar decizia, se pare, s-a luat din sediul de partid. La audierile din Parlament, toţi miniştrii propuşi de coaliţia de centru-dreapta au promis deschidere şi colaborare, inclusiv ministrul Educaţiei. Constatăm, însă, că au trecut doar două săptămâni şi deja avem mai multe întrebări decât răspunsuri. Pe ce criterii s-au ales directorii interimari peste tot în ţară? Ce impact vor avea aceste conduceri de moment asupra elevilor, care deja trec printr-o experienţă şcolară şubredă din cauza pandemiei? Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim şi la profesori, mulţi dintre ei cu familii acasă. Ţinând cont că suntem la mijlocul anului şcolar, ce se va întâmpla cu cadrele didactice care îşi desfăşoară acum activitatea pe orele rezervate directorilor demişi, după ce aceştia îşi vor relua activitatea educaţională cu normă întreagă de profesor?”, a mai spus Intotero.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img