spot_img
16.8 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăDezvaluiriPolitiștul acuzat că a încercat să mușumalizeze dosarul Oprea-Gigină a fost ÎNAINTAT...

Politiștul acuzat că a încercat să mușumalizeze dosarul Oprea-Gigină a fost ÎNAINTAT în funcție

-

Antonio-Iacob Ciobanu, cel care a condus controalele la Serviciul Omoruri al Capitalei pentru a bloca ancheta în cazul lui Gabriel Oprea, a fost înaintat în funcție în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, alături de alți comisari-șefi de poliție, informează Adevărul. 

Ciobanu urmează să execute, temporar, funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică. La rândul său, comisar-şef de poliţie Ştefu Viorel a fost împuternicit să exercite, tot temporar, funcţia de director al Direcţiei de Investigaţii Criminale, iar comisarul-şef de poliţie Ivancea Tiberiu-Iulian a fost numit, temporar, în funcţia de director al Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

- Advertisement -

Toate aprobările în acest sens au fost date deja de către Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, precizează Adevărul.

 În martie 2016, în presă au apărut informații potrivit cărora șefi ai Poliției Române au făcut presiuni asupra ofițerilor Serviciului Omoruri care anchetau moartea polițistului Bogdan Gigină în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, pentru ca cercetările să nu poată ajunge la acesta din urmă. Mai multe controale au fost demarate concomitent pentru a căuta nod în papură anchetatorilor.

În urma acestor informații, premierul Dacian Cioloș a dat dispoziție Corpului de Control să efectueze mai multe verificări. Raportul final a demonstrat că aceste controale au fost abuzive, supradimensionate și cu totul excepționale. De asemenea, Corpul de Control a mai remarcat graba cu care au fost pregătite acțiunile de control, situație unică la nivelul Poliției Române.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img