AcasăExternePoliţiştii de religie sikh din New York au primit dreptul să poarte...

Poliţiştii de religie sikh din New York au primit dreptul să poarte turbane

-

Poliţiştii de religie sikh au primit dreptul să poarte turbane în loc de şepci la uniformă, a anunţat Departamentul de Poliţie din New York (NYPD), citat de CNN.

Comisarul NYPD James O’Neill a anunţat schimbarea de politică într-o conferinţă de presă, flancat de ofiţeri cu turbane albastre pe cap, prinse cu insignă de poliţist.

„Vrem să facem NYPD cât mai divers posibil şi cred că această (măsură – n.r.) ne va ajuta mult în acest sens”, a adăugat comisarul.

“Este o schimbare majoră în politica noastră privind uniforma, deci a trebuit să ne ocupăm de acest lucru cu atenţie. Iar acum avem oportunitatea de a face o schimbare şi m-am gândit că este timpul să facem acest lucru”, a precizat O’Neill.

Ghidul NYPD este foarte strict în legătură cu ce pot purta ofiţerii pe cap, dar cei din religia sikh vor avea dreptul să poarte turbane, dacă primesc o dispensă semnată de conducere.

În prezent, circa 160 de ofiţeri sikh lucrează în NYPD.

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...