spot_img
22.7 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăAnalizePolițiști in slujba mafiilor care au aruncat Suedia in haos

Polițiști in slujba mafiilor care au aruncat Suedia in haos

-

Prim-ministrul suedez Ulf Kristersson şi-a exprimat luni îngrijorarea după ce o anchetă a unui cotidian a dezvăluit că poliţişti au divulgat informaţii unor membri ai bandelor criminale cu care aveau legături, informează AFP.

Această ţară scandinavă este scena unui război între bande criminale care a atins un nivel fără precedent la sfârşitul lui 2023, cu un număr record de ciocniri armate, pe fondul luptei pentru controlul traficului de droguri.

- Advertisement -

Reacţia premierului suedez survine după ce o anchetă jurnalistică întreprinsă de cotidianul Dagens Nyheter (DN) a dezvăluit că mai mulţi angajaţi ai poliţiei ce deţineau informaţii sensibile în legătură cu bandele au transmis aceste informaţii chiar acelor criminali.

În unele cazuri, aceşti poliţişti şi angajaţi ai poliţiei ar fi avut o relaţie cu aceste persoane.

- Advertisement -

Potrivit DN, în patru cazuri, aceste scurgeri au provocat represalii ce au ajuns până la omucideri.

Cel puţin 30 de angajaţi ai poliţiei au trebuit să-şi părăsească funcţiile, consideraţi factori de „risc la adresa securităţii”, potrivit cotidianului.

Mai mulţi criminali au început, de o manieră strategică, „relaţii sexuale cu poliţişti” selecţionaţi în prealabil, scrie DN.

Este vorba de „informaţii foarte îngrijorătoare”, a reacţionat Ulf Kistersson într-un interviu pentru agenţia TT, subliniind riscul important al pierderii încrederii din partea opiniei publice în forţele de ordine ale Suediei.

„Este foarte grav şi va trebui să remediem asta”, a adăugat premierul. „Nu poate fi întreţinută ideea că metode mafiote sunt utilizate pentru infiltrare” în poliţie, a insistat Kristersson.

La mijlocul lui aprilie, Suedia a fost zguduită de moartea prin împuşcare a unui tată de familie, în plină zi, în prezenţa fiului său, într-o suburbie din Stockholm. Mai multe media au afirmat că el a fost ucis pentru că s-a opus unei bande criminale.

Aceste bande recrutează între altele tineri care nu sunt responsabili penal, pentru a-şi executa actele criminale, unii dinte autori având 12 ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img