spot_img
1.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizePolitico: Unde pot apare noii lideri de tip Trump

Politico: Unde pot apare noii lideri de tip Trump

-

Politico ne spune cine ar putea fi noii lideri de tip Donald Trump cu care am putea avea de-a face în viitorul apropiat.

Duminică, 13 noiembrie, bulgarii l-ar putea alege drept președinte pe generalul Rumen Radev, fără vreo experiență politică dar cu reputația de apropiat al industriei de armament rusești. La 4 decembrie, Austria ar putea alege un președinte de extremă dreaptă, pe Norbert Hofer. Și tot pe 4 decembrie, premierul italian Mateo Renzi își pune mandatul în joc în cadrul referendumului pentru modificarea unor prevederi constituționale. Liga Nordului și Mișcarea 5 Stele au promis că-l vor umili pe premierul italian.

În lunile următoare, alegerile anticipate din Danemarca ar putea aduce la putere Partidul Poporului, de extremă dreaptă. În martie anul viitor au loc alegeri în Olanda, unde liderul populist Geert Wilders a promis că va da țara înapoi poporului.

La 23 aprilie au loc alegerile prezidențiale din Franța și primul tur este foarte probabil să fie câștigat de Marinne Le Pen. La 25 august, au loc alegeri generale în Germania, cu Alternativa pentru Germania în ascensiune.

În septembrie 2017, catalanii ar putea avea un referendum pentru independență, iar în octombrie au loc alegeri în Cehia, unde populiștii au mari șanse să câștige și să obțină postul de prim ministru.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img