spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizePolitico: Liderii occidentali care susțin Kievul sunt îngrijorați de faptul că oamenii...

Politico: Liderii occidentali care susțin Kievul sunt îngrijorați de faptul că oamenii din țările lor s-ar putea sătura în curând de Ucraina și s-ar putea concentra asupra problemelor interne

-

Liderii occidentali care susțin Kievul sunt îngrijorați de faptul că oamenii din țările lor s-ar putea sătura în curând de Ucraina și s-ar putea concentra asupra problemelor interne, scrie Politico.

- Reclama -

„NATO tocmai a arătat o unitate fără precedent în fața uneia dintre cele mai mari provocări ale alianței vreodată. Întrebarea este acum cât va dura acea unitate”, notează presa.

Politico subliniază că președintele american Joe Biden le-a spus reporterilor de la Madrid că Occidentul „va rămâne cu Ucraina atâta timp cât va fi nevoie”. „Acesta este cu siguranță sentimentul larg după ce NATO a fost de acord să-și intensifice apărarea în mod semnificativ, deschizând în același timp calea pentru ca Suedia și Finlanda să se alăture clubului. Dar se văd deja crăpături în zidul construit de Vest”, spune instituția de presă.

Potrivit Politico, „liderii lumii se tem că publicul lor nu va mai fi în curând pregătit pentru luptă”. Institutul de presă îl citează pe prim-ministrul estonian Kaja Kallas spunând: „Acest lucru se întâmplă de patru luni încoace. Și există o inflație mare, există o criză energetică. Covid nu merge nicăieri. Așa că acest lucru devine din ce în ce mai problematic”.

Politico subliniază, de asemenea, primele semne de oboseală din cauza Ucrainei în rândul populației americane. În special, un sondaj recent YouGov a arătat că doar opt la sută dintre americani cred că asigurarea înfrângerii Rusiei în Ucraina ar trebui să fie prioritatea principală a lui Biden, în timp ce majoritatea respondenților ar dori ca președintele SUA să „scadă sau să elimine inflația”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...