spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizePolitico despre planurile UE de a contrabalansa China și Rusia și pentru...

Politico despre planurile UE de a contrabalansa China și Rusia și pentru a deveni un jucător mai independent pe scena globală

-

Uniunea Europeană încearcă să construiască relaţii cu mai multe state pentru a le cuceri de partea ei, a spus editorialistul Politico Jacopo Barigazzi.

- Reclama -

Potrivit autorului articolului, Bruxelles-ul nu își ascunde interesul pentru patru țări care se află într-un fel sau altul în zona de interese a uniunii ruso-chineze: Brazilia, Chile, Nigeria și Kazahstan.

„Nu este greu de înțeles de ce aceste patru țări sunt pe lista de priorități. Fiecare dintre ele reprezintă un potențial punct de sprijin pentru UE în regiunile în care alianța occidentală concurează pentru influență și resurse cu Rusia și China. Brazilia și Chile sunt state bogate din America Latină. în resurse, Nigeria este centrul economic al Africii de Vest , iar Kazahstanul deține zăcăminte de petrol și gaze în Asia Centrală”, a explicat Barigazzi.

Oficialii europeni cred că influența tot mai mare a Bruxelles-ului ca contrabalansare la Moscova și Beijing ar putea ajuta UE atât să rezolve problemele legate de resurse, cât și să devină un jucător mai independent pe scena globală.

„În era actuală a geoeconomiei, UE ar trebui să fie mai puțin naivă și mai preocupată de securitatea economică. Acest lucru va necesita o utilizare mai atentă și combinată a întregului arsenal de instrumente disponibile”, a declarat un oficial UE pentru publicație.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img