Poliția poloneză a arestat 2 activiști LGBT care au afișat steaguri în culorile curcubeului pe mai multe monumente din Varșovia

0
98

Poliția poloneză a arestat doi activiști pentru că ar fi ridicat steaguri în culorile curcubeului, simbolul comunității LGBT, pe mai multe monumente din Varșovia, săptămâna trecută. Steagurile, ca și niște simboluri anarhiste și manifeste scrise, au fost găsite inclusiv la monumente religioase, creștine.

„Din cauza jignirii sentimentelor religioase și profanării monumentelor Varșoviei, poliția a reținut primii suspecți”, a anunțat marți poliția din capitala poloneză, pe Twitter, fără să precizeze numărul celor deja reținuți. „Alte arestări sunt o chestiune de timp”, a mai spus poliția. Potrivit Campaniei Împotriva Homofobiei (KPH), o organizație neguvernamentală LGBT, au fost arestați doi activiști. Chestiunea orientării sexuale a fost readusă în actualitate în Polonia de recentele alegeri prezidențiale, al căror câștigător, Andrzej Duda, a folosit în campanie antipatia unor segmente ale societății față de minoritățile sexuale și în general față de diversitate.