spot_img
26.9 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăAnalizePoliția olandeză a tras în fermierii manifestanți

Poliția olandeză a tras în fermierii manifestanți

-

Fermierii olandezi au ieșit în stradă să-și apere drepturile, după ce Guvernul a decis să oblige o mare parte a fermelor să se închidă, pentru a „reduce emisiile de azot”. În ciuda protestelor tot mai numeroase, autoritățile din Olanda nu au făcut niciun pas înapoi, ba chiar au scos polițiști înarmați care au început să tragă în manifestanți, dar nu au fost victime.

- Reclama -

Un protest al fermierilor a fost însoțit de violențe la Heerenveen și a avut loc marți seara, 5 iulie. Manifestanții au fost bruscați de polițiști și, mai mult, s-a tras în ei cu focuri de armă, notează presa olandeză.

Imaginile și videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare îi arată pe ofițerii care par să circule pe străzi cu armele scoase când un tractor cu remorcă trece pe lângă blocada poliției. Apoi, în videoclip se pot auzi împușcături. Gloanțele ar fi distrus un tractor, spune presa olandeză.

Mii de fermieri din Olanda își văd existența amenințată de reglementările privind mediul tot mai stricte. Fermierii furioși folosesc tractoare pentru a bloca livrările către supermarketuri și pentru a bloca accesul în porturi.

Unele porturi au fost, de asemenea, blocate de pescari care sprijină fermierii. Drept urmare, potrivit armatorilor, feriboturile către aproape toate insulele Mării Wadden din nord nu au putut naviga. Companiile de transport maritim i-au avertizat pe turişti cu privire la întârzieri mari după ce fermierii au anunțat acțiuni de protest și au cerut „paralizarea întregii țări”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...