spot_img
17.9 C
București
luni, martie 20, 2023
AcasăALEGERI 2020Poliția nu are în provincie nici baza materială, nici polițiști pregătiți pentru...

Poliția nu are în provincie nici baza materială, nici polițiști pregătiți pentru intervenție în situații de criză. Nu există nici proceduri pentru intervenția în cazul luării de ostatici și nici protocoale între instituții, susține liderul sindicatului Europol

-

Poliția nu are în provincie nici baza materială, nici polițiști pregătiți pentru intervenție în situații de criză, spune liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

- Reclama -

Nu există nici proceduri pentru intervenția în cazul luării de ostatici și nici protocoale între instituții, care să permită colaborarea pentru salvarea ostaticilor, spune liderul EUROPOL, Cosmin Andreica, într-un interviu acordat Europei Libere, în contextul cazului de la Onești.

Polițiștii, continuă el, nu sunt instruiți pentru coborârea în rapel și nu există armele necesare care să ducă două gloanțe la aceeași țintă de la distanță.

Liderul de sindicat a evitat însă să răspundă dacă intervenția Poliției a fost una ratată, după ce doi oameni nevinovați au fost omorâți de cel care i-a luat ostatici. Dar, admite Cosmin Andreica, la Onești a lipsit total asumarea decizională din partea celor care au condus operațiunea, respectiv procurorul și adjunctul inspectorului șef.

Faptul că agresorul avea cazier și că mai suferise patru condamnări este irelevant, mai spune liderul de sindicat, pentru că în România recidiviștii nu sunt monitorizați. Pe de altă parte, legislația stufoasă și lipsită de precizie și precedentele din cazuri similare i-ar face pe cei din Poliție să nu-și mai asume responsabilități, pentru a evita să ajungă anchetați pentru omor, așa cum e cazul polițistului care a împușcat mortal în urmă cu câteva luni un tânăr din București.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img