Poker pe dezbrăcate în Guvern CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

0
63

de Andrei Bădin

Specialistă în comunicare”, așa cum se prezintă, Violeta Vîjulie a explicat public cum a ajuns secretar de stat pentru Fonduri Europene la Ministerul Educației: s-au ”tras la sorți” funcțiile în PNL și a ieșit la ruletă duduia care cel puțin mie mi-a atras atenția doar prin urletele din talk showurile tv.

”Tragerea la sorți” de care pomenește pare a fi însă mai curând un poker pe dezbrăcate în Guvern. 

Fără îndoială în orice partid filialele care iau scoruri bune în alegeri își doresc posturi importante în Guvern și/sau diverse agenții unde mai mult sau mai puțin se trage mâța de coadă. Dar filiala PNL București, unde cu onor doamna Vîjulie prestează, și mai ales filiala sectorului 3, sunt exemple ale eșecului în politică, iar șefa organizației Violeta Alexandru a și pierdut postul de ministru pentru prestația lamentabilă electorală.

Zilele trecute în presă au apărut stenograme din altă ”tragere la sorți”. De data aceasta din Buzăul roșu al dnului Ciolacu, unde un personaj vroia să-și pună fiica musai șef de ceva agenție. A și reușit, iar dosarul Zgonea a ajuns în instanță deoarece -spun procurorii- s-ar fi dat și s-ar fi luat. 

România ”trasă la sorți” într-un pervers poker pe dezbrăcate este imaginea eșecului clasei politice. Ce meritocrație, ce studii, ce experiență? ”Tragem la sorți”. De fapt o tragere în piept a celor care au votat partidul respectiv.