spot_img
27.5 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăAnalizePNL vrea reacția PSD la acuzaţiile aduse preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente

PNL vrea reacția PSD la acuzaţiile aduse preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente

-

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a afirmat că aşteptările liberalilor în legătură cu acuzaţiile aduse preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, sunt legate de o reacţie din partea PSD. El a menţionat că această situaţie ar putea fi discutată într-o şedinţă a coaliţiei care va avea loc marţi.

„Noi, liberalii, am fost tot timpul consecvenţi în abordarea acestor cazuri, vom considera că oamenii care sunt acuzaţi pentru situaţii de genul celei de faţă trebuie să corecteze acest lucru părăsind funcţia. România are instituţii abilitate în zona Justiţiei să cerceteze aceste speţe”, a declarat Ionuţ Stroe, luni la Digi 24.

- Advertisement -

Întrebat dacă aşteaptă demisia şefului AEP, Ionuţ Stroe a răspuns: „Preşedintele AEP şi-a recunoscut public la un post de televiziune conflictul de interese în care s-a găsit.”.

„E absolut normal să existe o anchetă care să-şi urmeze calea legală, indiferent de susţinerea politică pe care o are în coaliţie sau din partea PSD sau cine l-a propus acolo. Justiţia va veni cu un verdict. (…) Lucrul acesta se rezolvă în zona partidului care l-a susţinut pentru această funcţie politică. Mai degrabă, aşteptările noastre sunt legate de o reacţie din partea PSD. Este absolut normal în condiţiile în care recunoşti public un conflict de interese în care te găseşti să laşi justiţia să îşi urmeze calea şi să lămurească acest caz. Poate cel care este acuzat să facă lucrul acesta mult înainte unei decizii în zona justiţiei”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

- Advertisement -

De asemenea, la şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare ar putea fi discutată şi situaţia şefului AEP.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, pe care îl acuză de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img