spot_img
7.8 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăALEGERI 2020PNL-USR aruncă în aer Focșaniul: Constructorii amenință cu proteste. municipiul ar putea...

PNL-USR aruncă în aer Focșaniul: Constructorii amenință cu proteste. municipiul ar putea avea interzis la fonduri europene

-

Constructorii amenință municipiul Focșani cu procese în instanță din cauza consilierilor PNL-USR care au blocat banii pentru contractele de lucrări aflate în derulare la nivelul municipiului. Primăria Focșani și consilierii local au fost notificați de firma care execută lucrările de reabilitare și modernizare a Parcului Nicolae Bălcescu asupra consecințelor pe care le are rezilierea contractului din cauza blocării fondurilor. Reprezentanții firmei Garden Center Group arată că suspendarea contractului va atrage costuri suplimentare deoarece trebuie asigurați bani pentru conservarea și paza proiectului de investiții, scrie Monitorul de Vrancea.

- Reclama -

La acestea se adaugă cheltuielile către furnizorii care au livrat materialele și bunurile care trebuie folosite în proiect, respectiv coșuri, bănci, travertin. Este vorba despre materiale realizate la comandă și care nu pot fi valorificate în alte proiecte. „Denunțarea unilaterală a contractului de lucrări va determina societatea Garden Center Grup să inițieze pe rolul instanței de judecată competente o acțiune în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat societății ca urmare a acestei situații, prejudiciu ce va cuprinde toate cheltuielile materiale avansate până la acest moment în vederea executării obligației asumate inclusiv valoarea profitului nerealizat și/sau costurile pentru acoperirea dobânzilor arente liniei de credit accesată pentru executarea acestui proiect de investiții”, se arată în adresa transmisă consilierilor locali. Practic, din cauza consilierilor locali PNL-USR se va ajunge în situația ca, în acest caz, Parcul Bălcescu să nu fie reabilitat dar constructorul să își recupereze banii prin procesele demarate în instanță.

O situație mai gravă este în cazul proiectelor cu fonduri europene, unde au fost blocate fondurile care trebuiau repartizate din creditul contractat anul trecut de către Primăria Focșani. Dacă municipalitatea va rezilia aceste contracte, Focșaniul va avea interdicție la accesarea fondurilor europene în următorii ani. Fără banii europeni, dezvoltarea municipiului va fi practic blocată. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img