spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePNL: Una dintre cele mai importante modificări aduse de legile educaţiei este...

PNL: Una dintre cele mai importante modificări aduse de legile educaţiei este apariţia portofoliului educaţional, care urmăreşte activitatea elevului din grădiniţă până la bacalaureat 

-

Partidul Naţional Liberal precizează, marţi, că una dintre cele mai importante modificări aduse de legile educaţiei, în proiectul privind învăţământul preuniversitar, este apariţia portofoliului educaţional, care urmăreşte activitatea elevului din grădiniţă până la bacalaureat. Liberalii arată că noua lege prevede majorarea numărului de consilieri şcolari până la ţinta de un consilier la 800 de elevi. Astfel, prin întărirea rolului consilierului şcolar, se va afla din timp direcţia potrivită pentru capacităţile elevului.

”Una dintre cele mai importante modificări aduse de noua lege a învăţământului preuniversitar este apariţia portofoliului educaţional, care urmăreşte activitatea elevului din grădiniţă până la bacalaureat. Va conţine toate mediile anuale, certificatele obţinute şi rezultatele de la evaluări naţionale”, afirmă PNL într-o postare.

Potrivit formaţiunii, ”Portofoliul va fi consultat de consilierul şcolar în orice discuţie despre orientarea educaţională sau profesională al elevului”.

”Pentru acoperirea nevoii de consiliere, noua lege prevede majorarea numărului de consilieri şcolari până la ţinta de un consilier la 800 de elevi”, se precizează în postare.

”Avantajul apariţiei portofoliului educaţional şi a întăririi rolului consilierului şcolar este aflarea din timp a unei direcţii potrivite pentru capacităţile elevului. Astfel, se vor evita situaţiile în care părinţii selectează un profil de liceu care nu corespunde cu înclinaţiile copilului, iar la absolvirea liceului, tânărul îşi va alege drumul în viaţă bazându-se pe sfaturi profesioniste şi argumentate”, mai afirmă PNL.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img