AcasăAnalizePNL Teleorman: Sănătatea populației a reprioritizat cheltuielile bugetare și la cea de-a...

PNL Teleorman: Sănătatea populației a reprioritizat cheltuielile bugetare și la cea de-a treia rectificare

-

Pandemia provocată de COVID -19 a reprioritizat cheltuielile bugetare ale Guvernului PNL, pentru a fi asigurate fondurile necesare dotării sistemului medical și buna desfășurare a serviciilor medicale, fără a fi lăsate în urmă domenii de activitate economică importante.

La toate aceste cheltuieli, însă, se adaugă și datoriile uriașe lăsate în urmă de guvernările PSD și facturile neplătite de acestea.

De anul viitor, Guvernul PNL estimează un deficit bugetar de 7% din PIB sau chiar mai bun, în situația în care România are unul dintre cele mai mici deficite bugetare din Uniunea Europeană, chiar dacă s-au operat în acest an majorări de pensii, salarii și alocații.

Pentru susținerea acestor eforturi bugetare, Guvernul PNL a aprobat în ședința de luni, 23 noiembrie, cea de a treia rectificarea bugetară din acest an, prin care a fost majorat deficitul bugetar la 9,1% din Produsul Intern Brut, respectiv 96 de miliarde de lei, de la 8,6% din PIB estimat anterior, avându-se în vedere o contracţie economică de 4,2% şi un PIB nominal de 1.050 miliarde lei, potrivit ministrului Finanțelor, Florin Cîțu.

Referitor la necesitatea suplimentării fondurilor, prevăzută la cea de-a treia rectificare bugetară, pentru domenii afectate de pandemie, senatorul PNL, Eugen Pîrvulescu a spus: ″Este oportună și extrem de necesară această rectificare bugetară, în condițiile date, tocmai pentru a putea fi efectuată la timp finanțarea cu prioritate a unor domenii de activitate afectate. Drept pentru care bugetul Ministerului Sănătății a fost suplimentat cu 1 miliard de lei, venindu-se, astfel, în sprijinul spitalelor suport Covid. 

Mai mult decât atât, prin această rectificare se va asigura finanțarea și în domeniile educației și asistenței sociale, pentru ca nimeni să nu rămână în urmă, având convingerea că împreună vom traversa cu bine această perioadă dificilă nu doar pentru noi, ci pentru întreaga lume”.

De precizat este faptul că la cea de-a treia rectificare bugetară din acest an Guvernul PNL a aprobat și sumele necesare de bani cu care România contribuie la instrumentul financiar al UE privind refinanţarea producătorilor de vaccinuri împotriva Covid, astfel încât țara noastră să poată beneficia cât mai rapid de dozele necesare de vaccin anti-Covid.

Aceste măsuri arată clar că sănătatea și siguranța populației este și va rămâne prioritatea Guvernului PNL.

 Biroul de presă al PNL Teleorman

Material difuzat de FLUX 24 Media Communications la comanda PNL Teleorman. Cod AEP: 11200025

- Advertisment -

Must Read

VIDEO/Norvegia are clip cu Moș Crăciun gay

0
Clip publicitar șocant al Poștei norvegiene. Clipul publicitar realizat de „Posten” stârnește numeroase discuții. Pentru că noua reclamă îl arată pe Moș Crăciun care...