spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizePNL solicită crearea de urgenţă a unor comunităţi terapeutice în scopul reinserţiei...

PNL solicită crearea de urgenţă a unor comunităţi terapeutice în scopul reinserţiei sociale a consumatorului de droguri

-

PNL solicită crearea de urgenţă a unor comunităţi terapeutice în scopul reinserţiei sociale a consumatorului de droguri, a anunţat, luni, secretarul general al partidului, Lucian Bode, menţionând că prima propunere este înfiinţarea a opt centre regionale în acest sens.

- Reclama -

„Solicităm crearea de urgenţă a unor comunităţi terapeutice cu scopul reinserţiei sociale a consumatorului de droguri. Pentru asta este nevoie de finanţare. Soluţia este la îndemâna noastră, la îndemâna Guvernului. Asigurarea surselor de finanţare, atât din fonduri europene nerambursabile şi PNRR, poate reprezenta o soluţie şi programe guvernamentale, unde eligibile vor fi ONG-urile, vor fi unităţile medicale, vor fi centrele de îngrijiri”, a afirmat Bode, după şedinţa grupurilor parlamentare liberale.

Bode a mai spus că pentru început propunerea este de înfiinţare a 8 astfel de centre regionale.

„S-a desprins o primă concluzie câte astfel de centre ar fi nevoie, sigur, nevoia este una foarte, foarte mare. Prima noastră propunere este să înfiinţăm opt centre regionale, opt astfel de centre regionale pentru care să asigurăm finanţarea din fonduri europene, respectiv din fonduri guvernamentale”, a adăugat Lucian Bode.

Totodată, deputatul PNL Florin Roman a anunţat că grupul liberal va propune, la întâlnirea de săptămâna viitoare cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, o soluţie de combatere a consumului de droguri în rândul elevilor în sensul ca profesorii să poată preda şi explica copiilor riscul consumului de substanţe interzise.

„Partidul Naţional Liberal va propune, în întâlnirea de săptămâna viitoare cu doamna ministru Deca, ca să existe o disciplină în şcoală prin care dascălii să poată să predea copiilor, să le explice riscurile traficului şi consumului de droguri”, a mai spus Roman.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img