spot_img
3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăAnalizePNL: Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din PE, susţine...

PNL: Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din PE, susţine aderarea României la Spaţiul Schengen

-

Reprezentanţii PNL afirmă că Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susţine aderarea României la Spaţiul Schengen, iar preşedintele PPE, Manfred Weber, i-a îndemnat pe europarlamentarii din grupul popular să voteze în favoarea aderării, marţi, în PE.

- Reclama -

”Partidul Popular European, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, susţine aderarea României la Spaţiul Schengen! La ultimul congres al PPE, din 1 iunie, a fost votată o rezoluţie care include susţinerea popularilor europeni pentru integrarea României, a Bulgariei şi a Croaţiei în spaţiul de liberă circulaţie. Menţiunea susţinerii PPE pentru ţara noastră a fost introdusă la propunerea delegaţiei PNL. Preşedintele PPE Manfred Weber i-a îndemnat pe europarlamentarii din grupul popular să voteze în favoarea intrării României în Spaţiul Schengen, la votul de marţi, 18 octombrie, din Parlamentul European”, se arată într-o postare publicată, sâmbătă, pe pagina de Facebook a PNL.

Potrivit sursei citate, dacă legislativul continental aprobă, ultimul examen decisiv va fi votul din luna decembrie, din cadrul Consiliul European pe Justiţie şi Afaceri Interne.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img