PNL a făcut un buget pentru 2019: creşterea alocaţiilor pentru copii cu 80% şi a punctului de pensie cu 10%

0
230
Presedintele PNL, Ludovic Orban (S) si vicepresedintele Florin Citu (D) sustin o conferinta de presa la sediul Partidului National Liberal, din Bucuresti, joi, 21 septembrie 2017. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

PNL a prezentat, joi, propria variantă a bugetului pentru anul 2019, care prevede creşterea alocaţiilor pentru copii cu 80% şi creşterea punctului de pensie cu 10% de la 1 ianuarie 2019.

„Partidul Naţional Liberal este pregătit să guverneze şi a venit cu un proiect pe buget pentru anul 2019. (…) Vrem ca din 1 ianuarie 2019 familiile să beneficieze de creşterea alocaţiilor pentru copii, cu 80%. Este o măsură extrem de importantă. Ne confruntăm cu mari probleme demografice în România. Stimulăm familiile din România şi ne dorim să avem politici concrete pentru a stimula demografia şi pentru ca aceste familii să rămână, aici, în ţară. Anul trecut au plecat mai mult de 200.000 mii de oameni din România.Nu în ultimul rând, vrem ca din 1 ianuarie 2019 pensiile românilor să crească cu 10%. Din 1 ianuarie 2019, nu din iulie, nu din august cum a făcut Partidul Social Democrat si ALDE. Sunt foarte multe propuneri pe care Partidul Naţional Liberal le are şi este dispus sa le implementeze dacă preia guvernarea de la 1 ianuarie 2019, însă astăzi v-am dat câteva direcţii principale”, a declarat, joi, Robert Sighiartău, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ne-am propus ca prin acest proiect de buget, dacă Partidul Naţional Liberal va veni la guvernare de la începutul anului 2019, autostrada de centură a Bucureştiului să fie printre priorităţile Partidului Naţional Liberal. Vrem prin PNDL 2 să alocăm fonduri pentru studiile de fezabilitate privind infrastructura de gaz pentru localităţi. Foarte mulţi români se confrunta cu probleme privind încălzirea în perioada de iarnă, lemnul de foc s-a scumpit foarte mult. Avem acum posibilităţi, avem Legea offshore. Partidul Naţional Liberal a venit cu un amendament ca acele redevenţe să fie folosite pentru investiţii în infrastructura de gaz şi ne dorim ca toate comunităţile locale, toate primăriile să poată depune în anul 2019 prin PNDL 2, să fie finanţate studiile de fezabilitate”, a adăugat Sighiartău.