spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizePNL a devenit membru al Uniunii Democrate Internaționale – cea mai mare...

PNL a devenit membru al Uniunii Democrate Internaționale – cea mai mare alianță de centru-dreapta din lume

-

Partidul Național Liberal a devenit membru al Uniunii Democrate Internaționale – cea mai mare alianță de centru-dreapta din lume.Uniunea Democrată Internațională (International Democracy Union – IDU) este cea mai mare alianță de partide de centru-dreapta din lume, cu peste 80 de membri din 60 de țări.

Din IDU fac parte principalele partide de centru-dreapta din Uniunea Europeană, printre care Uniunea Creștin-Democrată din Germania, Partidul Popular din Spania, dar și Partidul Popular European (cea mai mare alianță de partide de centru-dreapta din Europa). Partidul Republican din Statele Unite ale Americii, Partidul Conservator din Regatul Unit al Marii Britanii, Partidul Conservator din Canada și Partidul Liberal din Australia sunt, de asemenea, membre ale Uniunii Democrate Internaționale.

- Advertisement -

IDU a fost înființată în 1983. Printre membrii săi fondatori se numără Margaret Thatcher (prim-ministrul Marii Britanii între 1979 și 1990), George Bush Sr (președinte al Statelor Unite ale Americii între 1989 și 1993), Jacques Chirac (președinte al Franței între 1995 și 2007) și Helmut Kohl (cancelar al Germaniei între 1982 și 1998).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img