PMP a găsit soluția să prindă niște funcții în Senat

0
310

Senatorul PMP Lucian Iliescu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că senatorii PMP ar putea semna un protocol cu PNL pentru a se afilia la grupul senatorial al liberalilor, condiţiile fiind dobândirea unor funcţii la nivelul Biroului Permanent „o preşedinţie de comisie, un vicelider al grupului”.

„Noi am avut o serie de discuţii cu senatorii PNL şi încă nu am luat o decizie finală privind afilierea senatorilor PMP la grupul PNL din Senat”, a declarat senatorul PMP Lucian Iliescu, joi, pentru MEDIAFAX.

Solicitările PMP, odată cu afilierea la grupul senatorial PNL, privesc dobândirea unor funcţii la nivelul Biroului Permanent.

„Ne gândim dacă activăm în grupul senatorial PNL, să dobândim şi nişte funcţii la nivel de Birou Permanent, o preşedinţie de comisie, un vicelider al grupului. Acest protocol nu ţine loc de alianţe politice, ci de activitatea parlamentară”, a explicat Lucian Iliescu.

Afilierea la grupul senatorial ar însemna, totodată, sprijinul PMP pentru Alina Gorghiu la şefia Senatului, însă condiţionat, anume senatorii PMP îşi vor păstra identitatea politică a grupului.