spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePlicul galben de la DNA

Plicul galben de la DNA

-

 

- Reclama -

Dezvăluiri incredibile în dosarul în care DNA a solicitat redeschiderea unei cauze vechi, vizându-l pe vicepremierul Paul Stănescu.

Surse au declarat pentru Lumeajustitiei.ro că la termenul de joi, 8 februarie, de la Înalta Curte – Secția penală, în timpul ședinței secrete, procuroarea de sedinta Gabriela Popa, care este si sefa Sectiei judiciare a DNA, s-a ridicat de la pupitru si s-a dus catre judecatorul Marius Foitos (fost procuror PICCJ, facut peste noapte judecator direct la ICCJ) cu un plic mare, de culoare galbenă.

Procuroarea DNA i-a spus judecatorului Foitos că in plic se află documente destinate doar informării instanței și că apărarea vicepremierului Paul Stanescu nu are dreptul să vadă respectivele documente.

Deși astfel de practici, care erau frecvente în timpul protocoalelor abuzive dintre PICCJ si SRI, au fost denunțate de directorul SRI Eduard Hellvig, ele se pare că încă mai sunt folosite de DNA, scrie luju.ro.

Mai exact, este vorba despre vestitele dosare galbene care veneau de la SRI și la care apărarea nu avea acces. Astfel, în anumite documente transmise SRI către parchete și instanțe se invoca formula: “In conformitate cu dispozitiile art. 8 si art. 57 din protocolul de cooperare intre PICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 04.02.2009, va adresam rugamintea ca datele prezentate sa fie destinate exclusiv informarii procurorului de caz, potrivit principiului ‘necesitatii de a cunoaste’ fara a fi introdus in dosarul cauzei”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img