spot_img
25.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăhighlightPlanurile celui propus șef al DIICOT: Verificarea fiecărui procuror şi crearea unui...

Planurile celui propus șef al DIICOT: Verificarea fiecărui procuror şi crearea unui „moment 0”

-

Verificarea individuală, de către echipa nou-formată, a fiecărui procuror, şi crearea unui „moment 0” în ceea ce priveşte activitatea acestuia, se numără printre obiectivele enunţate, în proiectul de management, de Daniel Horodniceanu, magistrat propus pentru a prelua şefia DIICOT.

- Reclama -

Potrivit proiectului de management al procurorului Daniel Horodniceanu, actualmente şef al DIICOT Iaşi, între obiectivele pe care şi le asumă se află şi „readucerea încrederii în cadrul colectivelor, în special în cel al Structurii Centrale, grav afectate, în special psihologic, după evenimentele din ultimul trimestru al anului 2014, ceea ce a dus la un blocaj ce a cauzat şi o diminuare a dorinţei de performanţă a procurorilor”. Horodniceanu face, astfel, referire la arestarea Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT.

De asemenea, propunerea ministrul Justiţiei de numire la conducerea DIICOT arată, în documentul citate, că doreşte să se „reîncarce responsabilizarea fiecărui procuror” în ceea ce priveşte actele şi activităţile desfăşurate, dar şi readucerea spiritului de echipă, „caracteristic structurii”.

„Crearea unui proiect serios şi convingător, pe termen mediu, de cooptare în cadrul structurii a poliţiştilor de poliţie judiciară, proiect în care trebuie antrenat Ministerul Justiţiei, prin specialiştii săi; implementarea de către procurorul şef al DIICOT a principiilor specializării procurorilor şi continuităţii în desfăşurarea activităţii”, sunt alte două obiective majore asumate de Daniel Horodniceanu.

Procurorul Daniel Horodniceanu a identificat, în proiectul de management, şi mai multe riscuri la care este expusă DIICOT.

Astfel, el aminteşte, în primul rând, de scurgerile de informaţii din dosare. De asemenea, procurorul susţine că un alt risc la care este expusă instituţia constă în interesul unor persoane din lumea interlopă locală de a recruta poliţişti şi magistraţi

Creşterea gradului de specializare a infractorilor în domeniul criminalităţii organizate, lipsa de protecţie fizică a procurorilor şi campaniile de presă care au indus o presiune psihologică asupra procurorilor sunt alte trei riscuri cu care se confruntă structura din Ministerul Public.

Procurorul Daniel Horodniceanu va susţine, pe 4 mai, la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), interviul pentru funcţia de procuror şef al DIICOT, în care a fost propus de ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...