spot_img
4.4 C
București
vineri, noiembrie 15, 2024
AcasăAnalizePlanul Guvernului de distrugere a microîntreprinderilor

Planul Guvernului de distrugere a microîntreprinderilor

-

- Reclama -

Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor vor fi de 1% și 3%, în funcție de venituri, conform planului discutat în coaliție și care confirmă informațiile în acest sens anunțate anterior de Profit.ro. Sunt confirrmate și datele Profit.ro privind modificările pregătite în cazul TVA.

- Reclama -

Astfel, conform draftului de la acest moment, în cazul dividendelor distribuite în baza situațiilor financiare interimare întocmite în cursul anului 2023, cota de impozit pe dividende este de 8%, fără recalcularea impozitului pe dividendele respective, după regularizarea acestora pe baza situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2023, arată Hotnews.

- Advertisement -

Nouă taxare la microîntreprinderi

Cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor vor fi:    

- Advertisement -

1%, pentru microîntreprinderile care realizează venituri care nu depășesc 300.000 lei inclusiv    

3%, pentru microîntreprinderile care:

1. realizează venituri peste 300.000 lei;

2. desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5821 – Activități de editare a jocurilor de calculator, 5829 – Activități de editare a altor produse software, 6201 – Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), 6209 – Alte activități de servicii privind tehnologia informației, 5610 – Restaurante, 5621 – Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 – Alte servicii de alimentație n.c.a., 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor, 6910 – Activități juridice, pentru activități ale notarilor și avocaților, 8621 – Activități de asistență medicală generală, 8622 – Activități de asistență medicală specializată, 8623 – Activități de asistență stomatologică, 8690 – Alte activități referitoare la sănătatea umană.

În cazul în care, în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 300.000 lei și o rată a rentabilității de peste 30%, calculată ca raport între profitul net și venituri totale, înregistrate potrivit reglementărilor contabile aplicabile, aceasta datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care se înregistrează acest caz.

În plus, sumele reprezentând sponsorizări și sumele reprezentând achiziția de aparate de case de marcat electronice fiscale rămase de reportat, potrivit legii, nu se scad din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat după data de 1 ianuarie 2024.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img