spot_img
7.2 C
București
marți, decembrie 24, 2024
AcasăAnalizePlanul de acţiune de la Bruxelles: Migraţia trebuie organizată și finanțată. Ungaria:...

Planul de acţiune de la Bruxelles: Migraţia trebuie organizată și finanțată. Ungaria: Nu migrația trebuie finanțată, ci stoparea migrației

-

Potrivit Planului de acţiune de la Bruxelles privind integrarea şi incluziunea, migraţia trebuie organizată și finanțată, a precizat Tamás Menczer, secretar de stat în MAE ungar, responsabil cu informarea şi imaginea la nivel internaţional a Ungariei, într-o înregistrare video postată pe pagina sa de socializare Facebook, în care a procedat la evaluarea punctului trei şi patru ale Planului de acţiune privind migraţia, adoptat de Bruxelles pentru perioada 2021-2027.

- Reclama -

În postarea sa, Tamás Menczer a subliniat: Punctul trei din Planul de acţiune se referă la faptul că migraţia trebuie organizată. Chiar în ţările emitente trebuie organizate cursuri de integrare, a adăugat secretarul de stat. Potrivit Planului, integrarea poate începe înainte de sosirea migranţilor în UE, de aceea ţările membre ale UE trebuie să adopte şi să extindă – în funcţie de posibilităţi – măsurile de integrare, înainte de pornirea la drum a migranţilor, a explicat Menczer, care a mai precizat: Guvernul ungar respinge organizarea migraţiei, deoarece migraţia trebuie stopată şi nu organizată.

- Advertisement -

Punctul patru al Planului de acţiune se referă la finanţarea migraţiei, a continuat Tamás Menczer în postarea sa de vineri. Planul prevede utilizarea pe deplin a finanţărilor asigurate de UE, în special prin Fondul Social European Plus, Fondul pentru Refugiați și Migrație și Fondul European de Dezvoltare Regională, a mai subliniat oficialul ungar, care a adăugat: Potrivit poziţiei Guvernului ungar, nu migrația trebuie finanțată, ci stoparea migrației.

Tamás Menczer rezumă în șapte puncte esența Planului de acțiune pentru integrare și incluziune al Bruxelles-ului. Săptămâna aceasta, Menczer a prezentat, pe pagina sa de socializare, primele două puncte ale Planului. Potrivit primului punct, efortul privind integrarea și incluziunea este susținut de principii și valori comune care ar trebui să ghideze activitatea statelor membre, iar al doilea punct prevede adaptarea politicilor la cerinţele unei societăți diverse şi deschise, a precizat Tamás Menczer.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img